GPS Systemen van Trimble
Naast werktuigen en tractoren bieden wij ook een service en verkoop van Trimble GPS systemen. Deze toepassing installeren wij op ieder merk trekker, oogst machine en werktuig. De komst van GPS in de landbouw biedt u veel mogelijkheden, uiteraard voorzien wij u graag van verdere uitleg en demonstraties.

Wat is GPS
Het GPS – Global Positioning System is een wereldwijd satelliet plaats bepalingssysteem dit gebruikt verschillende satellieten die boven het aardoppervlak cirkelen. Met de ontvangst van minimaal vier van deze satellieten kan een GPS ontvanger zijn positie op aarde bij benadering bepalen. Het GPS systeem is 24 uur per dag in bedrijf, is nagenoeg overal ter wereld bruikbaar en werkt onder alle weersomstandigheden. GPS kan geïntegreerd worden in de bestaande trekker besturing, we bouwen systemen in waardoor een trekker met een druk op een knop kaarsrecht rijdt.

Waarom GPS op de trekker
Bij de aanschaf van een systeem is het belangrijk welke eisen u stelt aan de nauwkeurigheid van het systeem. Dit gaat gepaard met het systeem soort, bv als u 2,5cm nauwkeurig wilt werken zal dit lastig gaan met handmatig sturen. Het omgekeerde is bij een GPS signaal met een afwijking van 30 cm is het rendement van een volledig automatisch systeem verloren.

Handmatig sturen
Geen vlaggetjes meer uitzetten, snel en nauwkeurig percelen inmeten en minder overlap; Wie klinkt dat nu niet goed in de oren? Met een lightbar of stuurhulp heeft u dit binnen handbereik. Trimble heeft voor deze toepassing de EZ-Guides. De EZ-Guide lightbars zijn al sinds het einde van de vorige eeuw op de markt en zijn doorontwikkeld zodat aan uw huidige eisen voldoet. Daarbij moet u denken aan precisie, gebruiksgemak, veelzijdigheid en mogelijkheden tot uitbreiding. Met de eerste generatie lightbars, de EZ-Guide 21, liep Trimble ver voorop en met de huidige generatie EZ-Guides is men nog steeds trendsettend.

Automatisch sturen
Al sinds het einde van de vorige eeuw is Trimble marktleider op het gebied van GPS-stuursystemen voor het automatisch besturen van landbouwvoertuigen. De huidige generatie systemen kenmerkt zich door een zeer hoge nauwkeurigheid op ieder terrein bij zowel hoge als lage snelheden en volledige merkonafhankelijkheid.

Afhankelijk van uw toepassing kunt u kiezen voor hulpbesturing dat middels een electromotor het stuurwiel draait, of een volledig geïntegreerd hydraulisch stuursysteem dat direct op de orbitrol wordt aangesloten. Steeds meer tractoren zijn af-fabriek voorzien van een GPS-voorbereiding. Trimble kan bij vrijwel alle merken op de CANbus worden aangesloten en op deze manier de af-fabriek voorbereiding gebruiken. Dit scheelt tijd en kosten bij het installeren. Indien u een extra trekker heeft voorbereid, is het systeem binnen 5 minuten van de ene op de andere trekker over te zetten.

RTK-GPS AutoPilot
De RTK-GPS AutoPilot is het meest nauwkeurige besturingssysteem op de markt. Het systeem, dat aangesloten wordt op de hydrauliek van de trekker, heeft een nauwkeurigheid van 2 centimeter. Om dit te bereiken maakt Trimble gebruik van 3 gyroscopen die zowel de voorwaartse helling, de zijwaartse helling en de drift registreren. Door de driftmeting houdt de AutoPilot ook op zéér bonte grond uw trekker en werktuig recht. Als het om de hoogste nauwkeurigheid gaat, kunnen we de AutoPilot uitbreiden met werktuigbesturing, samen bediend vanuit één display. Voor het bedienen van het AutoPilot systeem heeft u keuze uit 3 verschillende displays die allen voorzien zijn van Nederlandstalige software. Het systeem is merkonafhankelijk en is snel en eenvoudig over te plaatsen op een andere trekker. Uiteraard kan met de AutoPilot op het DMS – New Holland dealer netwerk worden gereden, waardoor investeren in een basisstation tot het verleden behoort.

Werktuigbesturing
DMS kan in samenwerking met de Trimble dealer organisatie, naast landbouwvoertuigen ook werktuigen aansturen of een combinatie van beide, bediend vanuit één display. Bij werktuigbesturing wordt de GPS-ontvanger op het werktuig geplaatst en zodoende is uw werktuig perfect op de lijn. Hierdoor voert u uw werkzaamheden met de hoogste nauwkeurigheid uit, wat ideaal is voor vervolgbewerkingen. Afhankelijk van het soort- en typewerktuig kan gekozen worden voor sideshiftbesturing, disselbesturing, schijfbesturing of wielbesturing. Zodoende hebben we voor ieder werktuig een passende oplossing, nieuw of gebruikt, gedragen of getrokken. Tevens is het ook mogelijk om uw vario ploeg aan te sturen zodat kaarsrecht ploegen kinderspel wordt!

Gewasbescherming en zaaien
DMS kan in samenwerking met de Trimble dealer organisatie, naast diverse aanbouwwerktuigen ook een veldspuit en of zaaimachine aansturen of een combinatie van beide. Bij een toepassing op een veldspuit stuurt het systeem op basis van GPS, automatisch uw spuitboom secties aan en daardoor behoort overlappen tot het verleden. Bovendien kunt u de afgifte aanpassen en is het voorbereid op variabele afgifte door middel van achtergrondkaarten. Het systeem is eenvoudig te koppelen aan uw bestaande spuitcomputer. Naast veldspuiten kan het systeem ook worden gebruikt voor het aansturen van zaai-elementen, waardoor u in geren niet onnodig ver door zaait. Al met al bespaart u met GPS kosten voor spuitmiddelen en zaaizaad wat uw saldo’s ten goede zal komen. Daarnaast vergroot het systeem uw arbeidsgemak.